Geplaatst op 28 april 2018 16:27

CNV nodigt medewerkers uit om in gesprek te gaan over werkzekerheid

CNV Zorg en Welzijn is in samenwerking met WZW eind vorig jaar gestart met drie expedities over Werken aan Werkzekerheid. Ruim 90 medewerkers uit zorg en welzijn in Gelderland namen deel aan drie bijzondere bijeenkomsten op drie bijzondere plekken. Samen hebben zij een actiegerichte dialoogkaart ‘Werken aan zekerheid’ ontwikkeld. CNV gaat op dinsdagmiddag 5 juni tijdens een vervolgbijeenkomst graag in dialoog met medewerkers over werken aan werkzekerheid. Onderstaand lees je de uitnodiging van CNV.

Wat kun je verwachten?
Tijdens de bijeenkomst blikken we terug op de bijeenkomst bij het Muzieum, Burger’s Zoo en Kasteel Ruurlo en vertellen op welke manier deze expedities ons hebben gebracht tot een interactieve dialoogkaart over werken aan zekerheid. Daarna worden deelnemers uitgedaagd om zelf de dialoog aan te gaan. De dialoogkaart geeft kansen om het te hebben over zelfregie, werkzekerheid en werkgeluk. Samen gaan we aan de slag en bedenken we acties en projecten én denken we na over een actieplan om aan de slag te gaan met werkzekerheid vanuit werknemersperspectief. De bijeenkomst is voor medewerkers en neem gerust collega’s, managers en wellicht jouw bestuurder mee naar deze interactieve middag. Als cadeau krijgt iedere deelnemer het boek met de dialoogkaart ‘Werken aan zekerheid’ mee naar huis.

Doe jij mee aan onze actiegerichte dialoog Werken aan werkzekerheid?
Schrijf je vandaag nog in voor onze bijeenkomst op dinsdag 5 juni van 14.00 – 16.30 uur in het centraal kantoor van Lindenhout in Arnhem.
Het adres is Heijenoordseweg 1, 6813 GG Arnhem. Schrijf je in via cbb@cnv.nl (deelname is gratis). Vermeld daarbij jouw naam en postcode. Ook willen we graag weten waar je werkt en onder welke cao je valt.

Hoe is de dialoogkaart ontwikkeld?
Voor het onderzoek heeft CNV Zorg & Welzijn meegewerkt aan drie inspirerende bijeenkomsten. Hierbij een kleine bloemlezing wat bij die bijeenkomst is besproken.

Bijeenkomst 1: Open je ogen! Muzieum Nijmegen
We laten ons leiden door blinde en slechtziende gidsen. Hoe weet je de weg te vinden zonder iets te zien?
Na deze ervaring gaan we samen in dialoog over onze eigen (on)zekerheden op de arbeidsmarkt.

Bijeenkomst 2: De dierentuin van de arbeidsmarkt. Burgers’ Zoo Arnhem
Tijdens deze safari gaan we ontdekken hoe dieren samenleven en werken aan de zekerheid van hun bestaan. Is onze werkomgeving soms ook een dierentuin en wat heb jij dan nodig om je staande te houden?
Na de observatie van dieren gaan we samen in dialoog over de ‘dierentuin’ in onze eigen werkomgeving.

Bijeenkomst 3: Magisch realisme voor de toekomst. Museum More Kasteel Ruurlo
In de laatste bijeenkomst laten we ons inspireren door de schilder Willink en het kasteel Ruurlo. Wat leren wij over de toekomst van werken in Gelderland van een zoekende kunstenaar die experimenteert met kubisme tot aan een technisch perfect, elegant en raadselachtig oeuvre? Centraal: welke regels en wetten hebben wij nu eigenlijk voor ons werkplezier in de toekomst nodig?

CNV Zorg & Welzijn ziet jou graag op 5 juni 2018!

Met vriendelijke groet,

Oscar Overbeek
Bestuurder CNV Zorg & Welzijn