Duurzame Inzetbaarheid

Met elkaar werken we toe naar een healthy healthcare. Medewerkers zijn ons meest kostbare kapitaal. Vanuit Goed werkgeverschap krijgen medewerkers de ruimte om zichzelf te ontwikkelen. Daarmee worden zij in staat gesteld om goede kwaliteit van zorg en dienstverlening te geven.

Resultaten
Het vergroten van instroom wordt al gauw gezien als dé oplossing voor de tekorten. Tegelijkertijd zijn en blijven de huidige medewerkers het belangrijkste kapitaal van ons allemaal. Structureel aandacht besteden aan de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers is dan ook een must; de huidige medewerkers zijn een constante waarde voor het waarborgen van kwalitatief hoogwaardige zorg en dienstverlening voor iedereen, nu en in de toekomst. Dat maakt de inzet op behoud een essentieel onderdeel van een integrale aanpak voor het oplossen van de tekorten. 

Het Position paper ‘Duurzame inzetbaarheid’ geeft inzicht in de noodzaak van inzet op behoud. De positionpaper lees je hier.
​Daarnaast worden regelmatig themabijeenkomsten georganiseerd met betrekking tot Duurzame inzetbaarheid.

Deelnemende organisaties
​ABC Zorgcompfort, Acare Thuiszorg, Attent Zorg en Behandeling, Dichterbij, Driestroom, DrieGasthuizenGroep, De Gelderhorst, Groeneveld Organisatieontwikkeling, Interzorg Oss Thuiszorg BV, Iriszorg, ‘s Heeren Loo, Icare, Karakter, Klimmendaal, Ligtpunt, Malderburch, NeboPlus, Philadelphia, Pluryn, Pro Persona, RIBW Nijmegen Rivierenland,  RST Zorgverleners, Stichting Jobstap, Stg. Samen Zorgen, Stichting Zorgcentra de Betuwe, Vreedenhoff, Waalboog, ZZG.

Meer informatie of deelnemen?
Duurzame inzetbaarheid wordt gefaciliteerd door WZW​. Vanuit het programma Duurzame Inzetbaarheid kunnen acties ontstaan die worden toegevoegd aan het Actieprogramma.
Contactpersoon: Pieternel van Heijst | p.vanheijst@wzw.nl | 026 389 8983