Ontdekdezorg Week

Jaarlijks vindt de Ontdekdezorg Week plaats (voorheen Week van Zorg en Welzijn). Het evenement is gericht op de doelgroep zij-instromers en herintreders en heeft een nieuw jasje gekregen. Hierbij is nauw aansluiting gezocht met de landelijke Ik Zorg. imago- en wervingscampagne.

Met het evenement in maart (in 2020 van maandag 16 t/m zaterdag 21 maart) laten we zij-instromers en herintreders nader kennis  maken met leren en werken in Zorg en Welzijn. In onze regio doen we dit samen; met zorg- en welzijnsorganisaties, onderwijspartners en werkgeversservicepunten organiseren we Meet & Greets Zorg en Welzijn. Daarnaast organiseren de deelnemende organisaties gedurende en na de week opvolgingsacties, zoals speeddates, een inloopspreekuur of informatiebijeenkomsten voor geïnteresseerden in hun eigen organisatie.

Meet & Greet Zorg en Welzijn
In samenwerking met de regionale onderwijspartners en werkgeversservicepunten organiseert WZW tijdens de Ontdekdezorg week Meet & Greets Zorg en Welzijn in de vier subregio’s. Denk aan voorlichting over opleidingen, kennismaken met zorg- en welzijnsorganisaties, contact met een loopbaancoach en ervaringen horen van ambassadeurs. Lees alle informatie, de data en aanmeldmogelijkheden voor de Meet & Greets. In 2019 organiseerden we in samenwerking met succes vier Meet & Greets. Meer dan 500 geïnteresseerden maakten kennis met onze organisaties in Zorg en Welzijn.

Online en offline aandacht
WZW faciliteert het landelijke evenement in de regio Midden- en Zuidwest-Gelderland. Onder meer door het organiseren en aankleden van Meet & Greets Zorg en Welzijn in vier subregio’s. De Meet & Greets worden zowel offline als online onder de aandacht gebracht door onder andere:

  • Spreadpagina advertentieruimte in diverse lokale kranten in onze vier subregio’s Arnhem, Nijmegen, Rivierenland en Foodvalley
  • Advertorial op websites en FB-pagina’s van In de buurt
  • Online banners
  • Facebookadvertising van de Meet & Greets vanuit FB-pagina Werkeninzorgenwelzijn.nl

Landelijke website
Op de website www.ontdekdezorg.nl/week vind je het laatste nieuws. Hierop zijn ook alle deelnemende locaties in heel Nederland te vinden, met hun activiteiten in en na de week.

Social Media
Via Facebook en Twitter kun je volgen wat er in de Ontdekdezorg week te beleven is en kun je zelf ook berichten plaatsen om aandacht voor jouw organisatie te vragen. Daarnaast plaatst WZW regelmatig berichten op haar eigen Twitteraccounts @zorgwelzijnwerk en @WZW_zorgwelzijn en haar Facebookpagina.

Deelnemende organisaties
Attent Zorg en Behandeling, Actief Zorg, Bartimeus, Buurtzorg, Careander, Charim, DJI, ’s Heeren Loo, Icare, Innoforte, JADOS, Kalorama, Klimmendaal, Maanderzand, Norschoten, Liemerije, Moviera, Opella, Philadelphia, Pluryn, Pleyade,  Pro Persona, Reinaerde, RijnWaal Zorggroep, Schild, Siza, Stichting Samen Zorgen, Stichting Zahet, Vilente, Waalboog, Zideris, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Zorggroep Ena, Astrum College, Dulon College en Rijn IJssel.

Meer informatie of deelnemen?
Contactpersonen: Wendy Penning | w.penning@wzw.nl  en Inez Pelgröm, i.pelgrom@wzw.nl, 026 389 89 83