Organisatiebuddy's (V&V regio Arnhem/Ede)

Er ligt veel nadruk op het werven van nieuwe collega’s. Dat is terecht, want de arbeidsmarkt is erg in beweging en de vraag naar nieuw personeel neemt toe. Maar wat gebeurt er nadat iemand gaat beginnen? Is er met de toenemende werkdruk ruimte om iemand echt op te vangen, te begeleiden en wegwijs te maken binnen de organisatie?

Organisatiebuddy: sociaal en praktisch 
Dat is best lastig gebleken, omdat dit werkzaamheden zijn die er ‘even bijkomen’. Om ongewenste uitstroom van nieuwe medewerkers te voorkomen richt deze actie zich specifiek op het begeleiden van nieuwe medewerkers door middel van de inzet van organisatiebuddy’s. In het onboarding-programma staan drie aspecten centraal: sociaal, praktisch en inhoudelijk. Een buddy richt zich met name op de eerste twee aspecten. Nieuwe medewerkers krijgen een warm welkom, worden praktisch de weg gewezen in de organisatie en begeleidt bij het inwerken door een organisatiebuddy. De teams kunnen zich hierdoor focussen op het inhoudelijk inwerken van hun nieuwe collega. De organisatiebuddy helpt de organisatie door het belang van een goed begin uit te leggen en voert nadrukkelijk de regie op dit gehele proces.

Organisatiebuddy’s worden gekwalificeerd en gefaciliteerd om nieuwe medewerkers op te vangen en te begeleiden in het eerste periode van het dienstverband, waardoor zij behouden blijven voor de organisatie en sector.  In de regio wordt een lerend netwerk georganiseerd voor buddy’s werkzaam bij V&V organisaties om kennis en ervaring te delen.

Begeleiding op maat
Inmiddels zijn er 16 organisatiebuddy’s aan de slag bij de 11 deelnemende organisaties. Zij krijgen begeleiding op maat, met als doel om nieuwe medewerkers op te vangen en te begeleiden in het eerste periode van het dienstverband, waardoor zij behouden blijven voor de organisatie en sector. In de regio is een lerend netwerk ontwikkeld waardoor men elkaar inspireert en van elkaar leert. Nu de basis van dit project staat zijn we aan het bekijken hoe we generieke vervolgacties kunnen doorontwikkelen, denk hierbij aan genereren van data, ondersteunen van organisatie sensitiviteit creëren en de functie van organisatiebuddy echt laten opnemen in het functiehuis van de zorgorganisaties.

Aangesloten organisaties
ABC Zorgcomfort, DrieGasthuizenGroep, Icare, Jah-Jireh, Liemerije, Norschoten, Opella, RijnWaal Zorggroep, SVRO, Vilente en Vreedenhoff.

Meer informatie of deelnemen?
Matteo Kooman | matteo@bureau-owl.nl | 06 – 108 92 111