Uitstroomonderzoek

Een aanzienlijk deel (42% in 2017) van de vertrekkende medewerkers gaat bij andere zorg- en welzijnsorganisaties aan de slag. Van de groep die de sector geheel verlaat  (34% in 2017), blijkt 37% jonger dan 30 jaar.

Middels een uitstroomonderzoek wordt bij vertrekkende medewerkers achterhaald ‘wie’, ‘waarom’, ‘waarheen’ gaat. Er komt een standaard digitale vragenlijst en er zijn mogelijkheden voor maatwerk. Deelnemende organisaties ontvangen via een digitaal dashboard continu toegang tot de resultaten. Op het dashboard is er de mogelijkheid tot benchmarken op landelijk, regionaal en organisatieniveau. Waardoor ook inzichtelijk wordt welke doelgroepen ‘kwetsbaar’ zijn.

Op basis van de inzichten uit het onderzoek kan (vernieuwd) beleid worden opgesteld om zorgprofessionals te behouden voor de organisatie en voor de sector. Met de gezamenlijke aanpak wordt een tijdrovend proces bij deelnemende werkgevers uit handen genomen. Het uitstroom-onderzoek wordt gefaciliteerd door WZW met acht andere regionale werkgeversorganisaties en is in het eerste kwartaal van 2019 beschikbaar voor alle deelnemende organisaties.

Deelnemende organisaties
ABC Zorgcomfort, Attent Zorg en Behandeling, DrieGasthuizenGroep Het Maanderzand, Innoforte, Insula dei Huize Kohlmann, Liemerije, Norschoten, Opella, Pleyade, RijnWaal Zorggroep, Wonen bij September, Stichting Bethanië, Stichting Samen Zorgen, Vilente en Zorggroep Ena.

Meer informatie of deelnemen?
Tjerry Verhoeven | t.verhoeven@wzw.nl | 026-389 89 83