Geplaatst op 11 oktober 2019 11:36

Eerste organisatiebuddy-dag is een feit!

Op donderdag 10 oktober vond de eerste organisatiebuddy-dag plaats bij zalencentrum Lebret in Oosterbeek. Tijdens de bijeenkomst maakten organisatiebuddy’s van verschillende organisaties kennis met elkaar.  Een inspirerende middag waarbij de buddy’s letterlijk en figuurlijk een podium kregen. De ‘organisatiebuddy’ is onderdeel van een onboarding-programma en een van de acties uit actielijn 1 van actieprogramma Waard om voor te werken!, gericht op behoud.

De buddy’s krijgen een training op maat en worden gekwalificeerd en gefaciliteerd om nieuwe medewerkers op te vangen en te begeleiden in het eerste periode van het dienstverband. Hierdoor blijven nieuwe medewerkers behouden voor de organisatie en sector. In de regio wordt een lerend netwerk georganiseerd voor buddy’s werkzaam bij V&V organisaties om kennis en ervaring te delen. Tijdens de bijeenkomst werden onder meer afspraken gemaakt over de invulling van dit lerend netwerk.

 In het onboarding-programma staan drie aspecten centraal: sociaal, praktisch en inhoudelijk. Een buddy richt zich met name op de eerste twee aspecten. Nieuwe medewerkers krijgen een warm welkom, worden praktisch de weg gewezen in de organisatie en begeleidt bij het inwerken door een buddy. De teams kunnen zich hierdoor focussen op het inhoudelijk inwerken van hun nieuwe collega.

Deelnemende organisaties ABC Zorgcomfort, Attent Zorg en Behandeling, DrieGasthuizenGroep, Icare, Jah-Jireh, Liemerije, Norschoten, Opella, RijnWaal Zorggroep, SVRO, Vilente en Vreedenhoff.

Meer informatie of deelnemen?
Matteo Kooman | matteo@bureau-owl.nl | 06 – 108 92 111