Samen sterk voor voldoende menskracht in Zorg en Welzijn

  • Voor de regio’s Midden-Gelderland en Zuid-West Gelderland kan WZW opnieuw de subsidie SectorplanPlus ten behoeve van het opleiden van medewerkers beschikbaar stellen. Het biedt organisaties de kans te investeren in het behoud en de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers. Gezien de tekorten op de arbeidsmarkt van Zorg en Welzijn is dat van groot belang. Op 1 januari 2019 start het derde tijdvak voor SectorplanPlus. De aanvraagperiode loopt van 3 december 2018 tot en met 21 december 2018. Kom ook en laat je informeren over hoe jouw organisatie gebruik kan maken van het derde tijdvak van SectorplanPlus!

    22 NOV
  • Op 1 november start de landelijke zorgbrede campagne Ik Zorg. Een gezamenlijke campagne door en voor Zorg en Welzijn, waarin foto’s en verhalen van medewerkers die in Zorg en Welzijn werken centraal staan. Met landelijke radio- en tv-commercials, posters in bushokjes en de landelijke website www.ontdekdezorg.nl willen we mensen enthousiasmeren om te komen en blijven werken in deze mooie sector! Bij WZW wordt het regionaal infopunt Ik Zorg ingericht, waar we belangstellenden in Midden- Zuid- en Zuidwest-Gelderland op weg willen helpen naar werk of een opleiding binnen de sector, of om mensen die al in de sector werken en op zoek zijn naar iets anders te behouden. Beide doelgroepen komen op het regionaal infopunt Ik Zorg terecht via een landelijk welkomstpanel van Ik Zorg of via de website. Om dit in goede banen te leiden, zetten we de kracht van ons netwerk in!

    29 NOV
  • WEGENS SUCCES HERHAALD! De tekorten en de het grote verloop binnen Zorg en Welzijn dwingen werkgevers een heldere strategie te vormen om een optimale personele bezetting te creëren, zowel kwantitatief als kwalitatief. Strategische Personeelsplanning (SPP) is een middel dat, als het wordt veranderd in  de bedrijfsvoering, leidt tot optimale personele bezetting voor nu en in de toekomst. Onder leiding van Hanneke Moonen (bekend van HOE-boek) gaan we op een interactieve, praktische en aansprekende wijze kennis maken met SPP. Deelnemers gaan in kaart brengen wat SPP concreet inhoudt en wat het kan opleveren voor hun organisatie. We gaan aan de slag met eigenaarschap en commitment en deelnemers maken een actieplan hoe ze na deze workshop op een praktische manier met SPP aan de slag kunnen in hun eigen organisatie. Aan het einde van de dag heb je de why, what en how van SPP in handen en op maat gemaakt voor jouw organisatie. Aan het einde van de bijeenkomst: – ken je de gouden tips en valkuilen in het SPP-proces – heb je een praktische SPP-methodiek die werkt – heb je de aanpak op maat gemaakt voor jouw organisatie – weet je wat je te doen staat om te starten met SPP (of the next step te zetten…) – ontvang je het HOE-boek van Hanneke Moonen Deze bijeenkomst is geschikt voor: HR managers, -adviseurs, -medewerkers Lijnmanagers Beleidsadviseurs Programma Start en kennismaken Deel 1: Wat is SPP en waarom? Deel 2: Aan de slag met de methodiek Deel 3: Valkuilen en gouden tips Deel 4: Commitment creëren en naar een SPP aanpak op maat In de middag wordt een lunch geserveerd   Datum en tijd Dinsdag 11 december, van 10.00 tot 16.00 uur (inloop vanaf 9.45 uur) Locatie De Buutplek Mr. D.U. Stikkerstraat 10 6842 CW Arnhem Kosten Deze bijeenkomst is gratis voor leden van WZW. Bij no show wordt  €100,- excl. btw in rekening gebracht. Informatie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tjerry Verhoeven, 026 389 89 83 / t.verhoeven@wzw.nl. >AANMELDEN KAN VIA DEZE LINK<<

    11 DEC