Geplaatst op 13 december 2018 15:07

In de Gelderlander: interview zij-instromer Leerlingenpoule VIG3/MZ3

Onlangs werd Merina Heutinck, een van de zij-instromers van de eerste leerlingenpoule VIG3 / MZ3, geïnterviewd door een journalist. Donderdag 13 december werd het artikel in de Gelderlander geplaatst en dit heeft veel extra media-aandacht gegenereerd. Het artikel werd doorgeplaatst door het AD en Hugo de Jonge deelde het op al zijn socialmediakanalen. Het artikel lees je hier.

ARNHEM – Na twintig arbeidsjaren als directiesecretaresse gooit Merina Heutinck uit Arnhem (41) het over een andere boeg. Geen computer meer om aan te slingeren in de ochtend, maar ouderen die uit bed moeten.

Heutinck is één van de 49 leerlingen die afgelopen juni gestart zijn in het nieuwe zij-instroomproject dat Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn (WZW) in de regio Arnhem, Nijmegen en Rivierenland heeft opgezet. De werkgeversorganisatie trekt alles uit de kast om het tij te keren: in de eerste helft van 2018 waren er 2425 zorgvacatures in de regio, 84 procent meer dan het jaar ervoor.  Mensen met werk- én levenservaring kunnen zich laten omscholen tot verzorgende op mbo-niveau 3. Leerlingen krijgen in een gecombineerde opleiding zowel onderwijs over de verpleegzorg als over de maatschappelijke zorg.

Zingeving
,,Omdat er vanuit de zorginstellingen nadrukkelijk vraag is naar arbeidskrachten die meer doen dan enkel de verzorgende handelingen”, zegt Fred Koers (59) van het Astrum College. Op zijn school in Presikhaaf volgen de zij-instromers één dag per week onderwijs. ,,Het geestelijk welzijn, de begeleiding en zinvolle dagbesteding van cliënten zijn in deze tijd belangrijk. Dat maakt deze tweejarige combinatieopleiding zo uniek. Zij-instromers leren om te gaan met zingevingsvragen van hun cliënten.”

Heutinck, met afgeronde mbo- en hbo-opleiding,  kiest heel bewust voor een ‘handen aan het bed’-functie op mbo-niveau 3. ,,Het contact met de ouderen is wezenlijk. Heel anders dan de zakelijke contacten die ik op mijn werk gewend was. Je kijkt elkaar in de ogen en kunt echt van betekenis zijn.” Werkgeversorganisatie WZW maakt haast, want de verwachting is dat het aantal openstaande vacatures snel oploopt. In 2021 zijn er naar verwachting in Gelderland-Midden, -Zuid en -West al 6648 zorgvacatures. In februari start daarom al een tweede groep zij-instromers. Van de 342 mensen die zich daarvoor aanmeldden, zijn er 49 aangenomen.

‘Je kijkt elkaar in de ogen en kunt echt van betekenis zijn’  Merina Heutinck, Verzorgende in opleiding

Volledig salaris
Leerlingen starten direct bij een aangesloten zorginstelling in de regio en ontvangen een volledig salaris. Dat slaat aan, werkenden kunnen het zich zelden permitteren onbetaald in de schoolbanken plaats te nemen.  Voor Merina telt niet het salaris maar juist de mogelijkheid om direct aan de slag te kunnen. ,,Ik wil met mijn hart werken. Niet over vier jaar, maar nu.” Dat is gelukt. Drie dagen per week werkt Merina in het Arnhemse verpleeghuis Regina Pacis.

Blij
Berend van der Ploeg, bestuurder van Attent Zorg en Behandeling waar Regina Pacis onder valt, is enthousiast over de tientallen zij-instromers die sinds juni in dienst zijn. ,,We hebben net als andere zorginstellingen een tekort aan personeel. Dit is een oplossing voor ons én voor mensen die kennis willen maken met de zorg.”  Bewoners zijn volgens Van der Ploeg ook blij met de oplossing. ,,Ook zij hebben liever onervaren mensen aan het bed staan dan géén mensen. Daar komt bij dat wij ook leren van de zij-instromers. Tussen de zij-instromers zitten oud-medewerkers van een winkel of bijvoorbeeld voormalige kapsters. Dat zijn mensen die heel goed met klanten kunnen omgaan. Van die vriendelijkheid en gastvrijheid kunnen wij ook weer iets leren.”

We doen het met z’n allen
Zij-instromers krijgen vanaf dag één een volledig salaris, maar staan het eerste half jaar niet op het rooster. ,,Zodat de druk niet direct te hoog is. Er is ruimte om te leren en mee te kijken.” Zorgt het inzetten van onervaren zij-instromers voor extra risico’s? ,,Wij zijn geen foutloze omgeving”, zegt Van der Ploeg. ,,Er moet ruimte zijn om te leren en elkaar aan te spreken op fouten. Het is voor iedereen even wennen om te werken met nieuwe, onervaren krachten, maar wij zijn als leerbedrijf wel wat gewend. We doen het met z’n allen.”