Samen sterk voor voldoende menskracht
in Zorg en Welzijn

 • Ruim 30 ouderenzorgorganisaties doen inmiddels mee aan de regionale imagocampagne Ik doe ertoe! De campagne is een van de acties van de actielijn betekenisvolle beeldvorming van ons actieprogramma en wordt sinds 7 maart ondergebracht op het platform ontdekdeouderenzorg.nl. Een platform dat naadloos aansluit bij de landelijke campagne Ik Zorg. Nieuwe projectmanager en strategische keuzes Samen met bureau STEETS wordt onderzoek gedaan en een basis gelegd voor verdere strategische keuzes om de ambitieuze regionale doelstellingen van de campagne te behalen. Vanaf 1 maart is Marian Byvanck de nieuwe projectmanager voor deze campagne. Beroepstrots Met de regionale campagne willen we zij-instromers interesseren voor de Ouderenzorg. Dit doen we onder meer met verhalen en video's van medewerkers van de deelnemende organisaties. Daarin benadrukken we hoe mooi en betekenisvol het werk in deze branche en willen we de beroepstrots van medewerkers bevorderen. Nieuwsgierig geworden? Ga dan naar www.ontdekdeouderenzorg.nl of neem contact op met Marian Byvanck via: m.byvanck@wzw.nl of 06 - 1713 9250. 

  7 Mar 2019
 • Tien Verpleegkundestudenten van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) volgen sinds september 2018 hun opleiding voornamelijk in de regio Rivierenland. Voor de colleges reizen zij naar Ede en voor alle stages kunnen zij terecht bij zorginstellingen in Tiel en omgeving: ZRT, STMR, SZR en Zorgcentra De Betuwe. Deze instellingen bieden studenten baangarantie na het succesvol afronden van de hbo-V. In september 2019 start een nieuwe groep eerstejaarsstudenten die van deze unieke mogelijkheid gebruik kan maken. Het doel van de samenwerking is de instroom van hoger opgeleide verpleegkundigen in de zorginstellingen in Rivierenland de komende jaren te vergroten.

  13 Mar 2019
 • Vandaag, vrijdag 8 april, verschijnt de Zorg en Welzijn special bij 400.000 mensen in onze regio op de deurmat. In de special wordt dit jaar vooral aandacht besteed aan herintreders en zij-instromers. Uiteraard lees je er ook alles over de activiteiten tijdens de week van Zorg en Welzijn. Heb je een Nee-Nee of Nee-Ja sticker? Dan ontvang je de krant niet. Toch nieuwsgierig? De digitale versie lees je hier: special Zorg en Welzijn

  8 Mar 2019
 • Tot nu toe hebben bijna 40 organisaties in onze regio zich aangemeld om deel te nemen aan een digitaal uitstroomonderzoek. Op het thema 'behoud van medewerkers' worden vanuit ons Actieprogramma gezamenlijk veel acties ingezet. We weten echter (nog) niet goed waarom medewerkers de organisatie en onze sector verlaten en waar ze heen gaan. Wil je met jouw organisatie ook effectiever inzetten op behoud? Doe dan ook mee aan het uitstroomonderzoek!

  6 Mar 2019

Recente Nieuwsberichten

ZOEK OP MAAND