Samen sterk voor voldoende menskracht
in Zorg en Welzijn

 • Op maandag 9 september tekenden elf zorgorganisaties, werkgeversvereniging Zorg en Welzijn (WZW), het Dulon College, het WerkgeversServicepunt en het Leerwerkloket symbolisch de samenwerking. Na het succes van het eerste opleidingstraject in 2018 waarin 20 uitkeringsgerechtigden startten met een opleidingstraject VIG in de regio Foodvalley, start een tweede groep carrièreswitchers aan een nieuwe carrière in de Zorg.

  10 Sep 2019
 • Desiree Ebbers en Leona Winter zijn vandaag officieel gestart in hun nieuwe rol als organisatiebuddy bij Vilente, ouderenzorg in gemeenten Ede, Wageningen en Renkum. Vilente zet organisatiebuddy’s in om nieuwe collega’s een goede start te geven, te zorgen dat zij zich welkom voelen en goed geïnformeerd zijn over de werkwijze van de organisatie. Het versterken van de begeleiding en aandacht voor nieuwe medewerkers door de inzet van organisatiebuddy's is onderdeel van actielijn 1 van het actieprogramma Waard om voor te werken!.

  5 Sep 2019
 • Werken aan het behoud van medewerkers is een belangrijk thema binnen Waard om voor te werken! en het staat ongetwijfeld hoog op de prioriteitenlijst van jouw organisatie. Om ervoor te zorgen dat je voldoende medewerkers hebt om altijd goede zorg en maatschappelijke dienstverlening te kunnen bieden, is focussen op verhogen van de instroom niet genoeg. Om werkgevers te ondersteunen in hun beleid en activiteiten op gebied van behoud, wordt er dit jaar voor het eerst landelijk door de werkgeversverenigingen Zorg en Welzijn een Sterk in je werk-week georganiseerd, van 18 tot en met 22 november. Lees hier hoe jouw organisatie mee kan doen.

  20 Aug 2019
 • 50 Company gaat meewerken aan het  tv-programma 'Wat Ik Altijd Wilde Worden' van RTL 4. Een programma waarin 45-plussers een dag stage lopen met Jochem van Gelder in een totaal nieuw beroep. 50 Company is het loopbaancentrum voor 50-plussers,  samenwerkingspartner van Waard om voor te werken! én opzoek naar deelnemers. Ken je iemand in onze regio die altijd al in de Zorg en Welzijn heeft willen werken? Maar zijn/haar droombaan nog niet heeft kunnen bemachtigen? 50 company zoekt kandidaten die aan het programma willen meewerken. Anne-Marije van 50 Company geeft tijdens het programma, tips hoe je na je 45e kunt worden 'wat je altijd wilde worden' en duurzaam inzetbaar kunt blijven. Het programma is een mooie kans om Zorg en Welzijn in onze regio in een positief daglicht te zetten.

  16 Aug 2019

Recente Nieuwsberichten

ZOEK OP MAAND

Pin It on Pinterest

Share This