Samen sterk voor voldoende menskracht in Zorg en Welzijn

 • Met de landelijke campagne Ik Zorg laten meer dan 600 zorg- en welzijnsprofessionals door heel het land zien, voelen en ervaren hoe divers, breed en betekenisvol hun werk is. Ook Radboudumc heeft meegewerkt aan de invulling van de landelijke campagne. Zes medewerkers kregen een professionele fotoshoot en vertelden tijdens een interview enthousiast over hun vak. Waarom kozen zij voor het vak? De foto's en verhalen staan onder meer op de landelijke website www.ontdekdezorg.nl. Radboudumc is trots op het resultaat en heeft er opvolging aan gegeven in de vorm van een eigen campagnewebsite.

  16 Nov 2018
 • Op 1 november ging de landelijke zorgbrede campagne Ik Zorg live. Met foto’s en verhalen laten zorg- en welzijnsprofessionals zien hoe veelzijdig het werken in deze mooie sector is. Wie kan er nu beter uitleggen waarom werken in Zorg en Welzijn zo bijzonder en betekenisvol is, dan de mensen die dat elke dag met hart en ziel doen? Precies! De campagne sluit mooi aan bij de initiatieven en acties die we die we al hebben ingezet in het kader van ons actieprogramma Waard om voor te Werken! In onze regio hebben 8 organisaties (uit verschillende branches en sub-regio's) en 64 ambassadeurs meegewerkt aan de campagne. Deze productietour is inmiddels afgerond en de uitrol van de campagne is nu pas net begonnen. Wat kan jouw organisatie doen om van de campagne een nog groter succes te maken? En er de vruchten van de plukken? 

  2 Nov 2018
 • De werving voor de tweede betaalde leerwerkplek Verzorgende IG / Maatschappelijke Zorg (mbo 3 -niveau) leverde ruim 340 enthousiaste reacties op. Deze tweede leerlingenpoule is een gezamenlijk initiatief van elf zorgorganisaties in onze regio met als doel mensen met én zonder zorgachtergrond te werven. Dit maakt het voor zij-instromers mogelijk om een carrièreswitch te maken en versneld het diploma Verzorgende-3 IG gecombineerd met Maatschappelijke Zorg niveau 3 te behalen en hierin direct (met salaris) aan de slag te gaan. De opleiding start vanaf januari 2019.

  30 Oct 2018
 • Op 1 november start de landelijke zorgbrede campagne Ik Zorg. Een gezamenlijke campagne door en voor Zorg en Welzijn. Met landelijke radio- en tv-commercials, posters in bushokjes en de landelijke website www.ontdekdezorg.nl willen we mensen interesseren voor een loopbaan in Zorg en Welzijn. Vanuit de website en een landelijk welkomstpanel van Ik Zorg. worden geïnteresseerden doorverwezen naar ons regionaal infopunt. Om dit in goede banen te leiden, zetten we de kracht van ons netwerk in!

  24 Oct 2018
 • In november start een publiekscampagne om meer mensen te interesseren voor een baan in zorg en welzijn. Voorafgaand daaraan organiseert het ministerie van VWS op dinsdag 23 oktober een bijeenkomst om te bespreken hoe de landelijke campagne en de communicatie- en HR-activiteiten van jouw organisaties elkaar optimaal kunnen versterken. Interesse? Meld je snel aan, want er is een maximaal aantal plaatsen beschikbaar.

  28 Sep 2018

Recente Nieuwsberichten