Samen sterk voor voldoende menskracht in Zorg en Welzijn

 • In Pathé Arnhem presenteerden leden van WZW op 25 april de resultaten die tot nu toe geboekt zijn in het kader van het zorgbrede Actieprogramma Waard om voor te Werken! Een enerverende middag waar zo'n tachtig aanwezigen werden meegenomen in de tot nu toe bereikte resultaten uit de vier actielijnen van het actieprogramma Waard om voor te werken!. Er werd stilgestaan bij het succes van onder meer: Grote opkomst voor zij-instroombijeenkomst in Week van Zorg en Welzijn De meer dan driehonderd aanmeldingen voor de leerlingenpoule Aandacht voor goed werkgeverschap regionaal opgepakt Groot online bereik met imagocampagne "Ik doe ertoe!"

  2 May 2018
 • Het is bekend dat er tekorten zijn op de arbeidsmarkt van Zorg en Welzijn. Uit de analyse van de meest recente arbeidsmarktcijfers blijkt dat de tekorten ook de komende jaren toenemen. Met name voor verzorgende en verplegende functies. 'Als we nu geen extra actie ondernemen, is er in 2021 een tekort van bijna 7.000 zorgprofessionals in de regio Midden-, Zuid- en West-Gelderland', weet Tjerry Verhoeven, arbeidsmarktanalist van WZW. De factsheet geeft inzicht in de regionale arbeidsmarkt tot 2021. Bekijk hem hier.

  2 May 2018
 • CNV Zorg en Welzijn is in samenwerking met WZW eind vorig jaar gestart met drie expedities over Werken aan Werkzekerheid. Ruim 90 medewerkers uit zorg en welzijn in Gelderland namen deel aan drie bijzondere bijeenkomsten op drie bijzondere plekken. Samen hebben zij een actiegerichte dialoogkaart ‘Werken aan zekerheid’ ontwikkeld. CNV gaat op dinsdagmiddag 5 juni tijdens een vervolgbijeenkomst graag in dialoog met medewerkers over werken aan werkzekerheid. Onderstaand lees je de uitnodiging van CNV.

  28 Apr 2018
 • De extra middelen voor verpleeghuiszorg lopen in 2021 op tot 13 miljard euro. Verpleeghuizen moeten met het extra geld meer personeel aannemen, waardoor bewoners meer aandacht krijgen. Dat stelt Minister Hugo de Jonge van VWS bij de presentatie van het programma ‘Thuis in het verpleeghuis’. Het nieuwe kwaliteitskader verpleeghuiszorg is sinds 2017 is van kracht. Alle verpleeghuizen en locaties moeten aan dit kwaliteitskader voldoen. Hoe zij dit moeten doen, staat in het programma ‘Thuis in het verpleeghuis’. Per jaar krijgen verpleeghuizen veel extra geld. In 2018 is dat 435 miljoen euro. Vanaf 2021 is er structureel ruim 2,1 miljard euro meer beschikbaar voor verpleeghuiszorg. De totale uitgaven voor verpleeghuiszorg zullen dan 13 miljard euro per jaar bedragen.

  12 Apr 2018

Recente Nieuwsberichten