Samen sterk voor voldoende menskracht
in Zorg en Welzijn

 • Op maandag 16 maart startte de werving voor de vierde Leerlingenpoule zij-instroom Verzorgende IG/ Maatschappelijke zorg op mbo-niveau 3. De start viel samen met de sluiting van de scholen en een dag eerder waren alle horecagelegenheden dichtgegaan: de intelligente lockdown vanwege de coronacrisis was een feit. Wat te doen met de Leerlingenpoule? Susanne Haarsma, programmamanager bij WZW, faciliteert dit project voor de organisaties en vertelt hoe de samenwerking constructief verder ging.

  2 Jun 2020
 • CNV Zorg & Welzijn en de 14 regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus, starten vandaag met extra ondersteuning voor medewerkers in Zorg en Welzijn die de impact ervaren van hun werk tijdens de coronacrisis. Voor die zorg- en welzijnsprofessionals bieden professionele coaches op vrijwillige basis een luisterend oor. Een mooi gezamenlijk initiatief dat bijdraagt aan het behoud van medewerkers in deze pittige tijd. Alle zorg- en welzijnsorganisaties en hun professionals kunnen gebruik maken van deze gratis dienstverlening. Voor de regio Midden- Zuid- en Zuidwest-Gelderland verzorgt het Regionaal Contactpunt de matching tussen coach en zorgprofessional. Hoe medewerkers zich kunnen aanmelden, lees je in dit bericht. 

  15 Apr 2020
 • De huidige situatie met het coronavirus en de overheidsmaatregelen die daartoe zijn genomen hebben consequenties voor alle zorgorganisaties. Dit vraagt op alle vlakken en op veel projecten om andere prioriteiten en maatregelen. De continuïteit van zorg heeft alle prioriteit en daarvoor is de inzet van iedereen die werkt in Zorg en Welzijn hard nodig. Dit raakt ook IkweetRAAT.nl, een van de acties van het actieprogramma Waard om voor te werken! én het RAAT van WGV Oost. De eerste ronde wordt daarom verlengd, meer hierover lees je in dit bericht.

  7 Apr 2020
 • Vorige week klonk er op elke straathoek een luid applaus voor alle medewerkers in de Zorg. En terecht, want wat wordt er altijd veel en belangrijk werk verzet door deze mensen. In onze regio hebben vervolgens ruim 1300 mensen met werkervaring in de Zorg zich aangemeld om zich tijdens de coronacrisis in te zetten voor zorgorganisaties. Iedereen met een zorgachtergrond kan zich aanmelden via www.extrahandenvoordezorg.nl. Mooi om te zien dat zoveel mensen spontaan hulp aanbieden! Via het Regionaal Contactpunt zijn de eerste matches tussen zorgmedewerkers en zorgorganisaties met een hulpvraag inmiddels gemaakt. Maar hoe zorg je voor een goede start? Lees hier de tips vanuit het Organisatiebuddyproject.

  26 Mar 2020
 • Door het corona-virus is de vraag naar zorgmedewerkers nóg urgenter geworden. De afgelopen dagen kwamen er zo’n 7000 aanmeldingen binnen van oud-zorgmedewerkers die graag willen helpen nu er overuren worden gemaakt in de zorg. Op www.extrahandenvoordezorg.nl kunnen (oud) zorgprofessionals die niet meer in de zorg werken zich aanmelden als ze tijdelijk terug willen keren. Ook zorgorganisaties die door de coronacrisis extra medewerkers nodig hebben kunnen daar ook terecht. Via een centrale database wordt vraag en aanbod zo goed als mogelijk gematcht. Het Regionaal Contactpunt in de regio zorgt ervoor dat mensen terecht komen op de plekken waar ze het hardst nodig zijn en ze het meest kunnen betekenen. Hierbij wordt uiteraard gelet op opleidingsniveau, ervaring maar ook op het besmettingsrisico dat mensen van buiten de organisatie met zich mee kunnen brengen. Klik op 'Lees meer' voor alle informatie over het Regionaal Contactpunt.

  19 Mar 2020

Recente Nieuwsberichten

ZOEK OP MAAND

Pin It on Pinterest

Share This