Samen sterk voor voldoende menskracht in Zorg en Welzijn

 • Op dinsdag 11 september namen 24 deelnemers in Villa Klein Heumen Nijmegen, deel aan de bijeenkomst Duurzame Inzetbaarheid met als thema 'Leiderschap'. Formeel en informeel leiderschap zijn van grote invloed op de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. De aanwezigen kregen uitleg over het Semco Healtcare model en Joris Kuppens van Progressional People liet zien hoe je zorgvuldige stappen kunt zetten om de voordelen van zelfsturing te benutten in de eigen organisatie, zonder in valkuilen terecht te komen.

  13 Sep 2018
 • De leerlingenpoule VIG 3 / MZ 3 die in juni met 52 leerlingen officieel van start ging, is door het Zorgpact gekozen als koploper! Daarmee behoort het project tot de landelijk kopgroep van 79 koplopers. Koplopers zijn innovatieve samenwerkingsprojecten waarin zorg- en welzijnsinstellingen, scholen en/of overheden concrete resultaten hebben geboekt. Ze zijn een inspiratiebron voor andere regionale samenwerkingen én voor elkaar. Een lerend netwerk dat voorop gaat in de vernieuwing van zorg, welzijn en onderwijs. Meer lezen over de leerlingenpoule als koploper? Ga naar: zorgpact.nl/kopgroep/leerlingpoule-uniek-leer-werk-aanbod-voor-zij-instromers.

  19 Jul 2018
 • Vandaag (18/7) in de Volkskrant: in Arnhem krijgen ouderen Griekse verpleegkundestudenten aan hun bed Zorgorganisaties hebben steeds meer moeite om hun vacatures opgevuld te krijgen. Daarom wenden ze zich steeds vaker tot het buitenland om personeel te werven. In Arnhem lopen drie Griekse verpleegkundestudenten stage. De ogen van mevrouw Martens (97) lichten op zodra ze de Griekse verpleegkundestudenten in het vizier krijgt in de Arnhemse ouderenzorglocatie Malburgstaete. ‘Let maar op, straks gaat ze I love you zeggen’, bromt meneer Geerlings (70) terwijl hij ook aanschuift aan de lange tafel. En inderdaad, even later werpt mevrouw Martens ‘I love you’ roepend kushandjes naar de Griekse Tina (22). Samen smullen ze van de zelfgemaakte halvas, Grieks gebak dat de studenten hebben meegebracht. ‘Meestal versta ik niet wat ze zegt’, geeft de eveneens Griekse Billy (23) toe. ‘Maar ze lacht wel altijd.'

  18 Jul 2018
 • Begin juni zijn 52 zij-instromers van de leerlingenpoule VIG 3/ MZ 3 met hun opleiding bij Astrum College gestart. De leerlingenpoule is een initiatief van acht zorgorganisaties en WZW en is onderdeel van actielijn 3 van het Actieprogramma. Naar aanleiding van dit succes is de verkenning gestart voor de ontwikkeling van nieuwe leerlingenpoules voor verschillende niveau en opleidingsrichtingen.

  3 Jul 2018

Recente Nieuwsberichten