Geplaatst op 7 oktober 2019 09:11

Summerschool Attent wint publieksprijs Nationale HR Zorg Award

Attent Zorg en Behandeling heeft met hun met hun project: Summerschool de publieksprijs van de Nationale HR Zorg Award gewonnen. Attent gaf jongeren een cursus en aansluitend een zomerbaan. Dit zorgde voor vier keer zoveel vakantiekrachten en meer jongeren in de flexpool. Veel van hen besloten vervolgens voor een loopbaan in de zorg te kiezen. Een prachtig voorbeeld hoe je jongeren om een laagdrempelige manier kennis kunt laten maken met werken in de zorg en de tekorten, die in de vakantieperioden extra voelbaar zijn, aan te pakken.

De award werd dinsdag uitgereikt tijdens het HR-event van FWG Progressional People, ‘Be good and show it’, over magnetisch werkgeverschap.

De Nationale HR Zorg Award is een initiatief van FWG Progressional People, advies- en onderzoeksbureau voor HR in de zorg. De prijs is een erkenning voor innoverende hr-projecten die bijdragen aan het werkplezier van medewerkers in de zorg.

Arkin (GGZ, regio Amsterdam) won de nationale HR Zorg Award met het project Arkin Ontregelt, dat behandelaren in staat heeft gesteld om alleen te registreren wat nodig is voor de behandeling van hun patiënten. Medewerkers zouden zo drie kwartier tot een uur minder aan administratie kwijt zijn. De prijs bestaat uit een bokaal en 10 duizend euro om het project navolging te geven.

De overige genomineerden waren: huisartsenorganisatie ROHA, het Deventer Ziekenhuis en het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) genomineerd. 

Alles over de summerschool lees je op de website van Attent Zorg en Behandeling