Tech@doptie

Tech@doptie is een samenwerkingsverband van zorg- en welzijnsorganisaties, onderwijs en overheid in de regio Arnhem-Nijmegen. De activiteiten van Tech@doptie richten zich op het ontwikkelen, ondersteunen en stimuleren van activiteiten rondom technologie in Zorg en Welzijn.

Op verschillende plekken in Zorg en Welzijn doet nieuwe technologie haar intrede. Technologische hulpmiddelen worden aangeschaft, maar zorg- en welzijnsorganisaties geven aan dat de huidige professional de technologie nog onvoldoende adopteert en hierdoor te weinig gebruikt. Er is behoefte aan (toekomstige) professionals die leren werken met technologie. Zo verwerven ze competenties waarmee zij ‘traditionele’ zorgtaken kunnen aanvullen.

Daarom heeft Tech@doptie onder andere een spel ontwikkeld om op een leuke manier met zorg- en welzijnsmedewerkers het gesprek aan te gaan over technologie in Zorg en Welzijn. Sjors Groeneveld: “Door dit spel te spelen doen we onderzoek naar de vragen die zorg- en welzijnsmedewerkers hebben rondom dit thema.”​​​

Samen leren en experimenteren
Na een analyse van de uitkomsten van het spel worden gedeelde leervragen samen aangepakt, door met en van elkaar te leren en te experimenteren. Niet alleen de huidige medewerkers hebben wat aan het spel; de geleerde lessen worden ook gebruikt om het onderwijs in de regio voor toekomstig zorg- en welzijnsmedewerkers te verbeteren, zodat ook zij klaar zijn voor een toekomst waarin technologie in Zorg en Welzijn vanzelfsprekend is.

Aangesloten organisaties
Rijn IJssel, ROC Nijmegen, OTIB, Hogeschool Arnhem en Nijmegen, Christelijke Hogeschool Ede, Siza, Driestroom, Pluryn, Pantein, RIBW Arnhem & Veluwe Vallei, Radboudumc, Vilente, De Waalboog, Pleyade, Attent Zorg en Behandeling, RCT Gelderland, WZW en Provincie Gelderland.

Meer informatie of deelnemen?
Neem dan contact op met Sjors Groeneveld | s.groeneveld@techadoptie.nl | 06 – 43 84 28 89​