Geplaatst op 14 januari 2020 14:04

Vacature: projectmanager ‘De zorgmedewerker en technologie’

Zittende V&V-professionals in Zorg & Welzijn goed en adequaat voorbereiden om te kunnen functioneren in een voortdurend veranderende zorg- en welzijnsomgeving, waarin technologie als vanzelfsprekend aanwezig is. Een gezamenlijk doel waarin V&V-organisaties in de regio elkaar hebben gevonden. Om deze doelstelling te realiseren zijn wij op zoek naar een daadkrachtige, pragmatische en verbindende projectmanager.

Onderstaand lees je de vacature. Ken je iemand die deze rol uitstekend kan vervullen? Stuur de vacature dan naar hem/haar door.

Jij opent de mailbox en ziet 15 mailtjes vanuit de vier verschillende sub-regio’s in Gelderland waar dit project loopt. De helft van de mailtjes betreft vragen over de aanstaande teambijeenkomsten over technologie die jij gepland hebt met zorgprofessionals. En in enkele andere mails zie jij dat de geplande data voor teambijeenkomsten en benodigde docenten vanuit de roc’s niet matchen (wat echt heel onhandig is). Jouw telefoon gaat en je hoort dat de bijeenkomst van gisteren bij een team met in eerste instantie wat scepsis super is verlopen. ‘Yes’, denk jij, stap voor stap komen we verder! Vol energie ga je aan de slag om te zorgen dat het project voortgang houdt. Jij bent er klaar voor om die middag het voortgangsgesprek aan te gaan op locatie met het begeleidingsteam vanuit de organisaties en roc’s.

Zomaar een schets van een mogelijk scenario waar jij als projectmanager mee van doen krijgt. Jij krijgt energie van organisatorische uitdagingen en zorgt in een dynamische omgeving voor verbinding.

Voor de regio’s Arnhem, Nijmegen, FoodValley en Rivierenland is er een subsidieaanvraag gedaan die zich richt op het ondersteunen, begeleiden en opleiden van zorgprofessionals in de V&V-branche. Zij moeten vertrouwder en competenter zijn om met zorgtechnologie te werken. De ontwikkelingen op het gebied van e-health en technologie in Zorg & Welzijn gaan steeds sneller en bieden steeds meer toepassingen die in de gezondheidszorg benut kunnen worden. Tegenwoordig is technologie onlosmakelijk verbonden met de sector en neemt het een steeds prominentere plaats in bij de behandeling van en dienstverlening aan zorgvragers. Dit stelt vragen aan de huidige zorgmedewerkers: wat moeten zij kennen, kunnen en willen om te (blijven) functioneren in deze veranderende omgeving?

Tegen deze achtergrond hebben V&V-organisaties in de regio elkaar gevonden in een gezamenlijk doel voor deze aanvraag van transitiemiddelen, namelijk: Zittende V&V-professionals in Zorg & Welzijn goed en adequaat voorbereiden om te kunnen functioneren in een voortdurend veranderende zorg- en welzijnsomgeving, waarin technologie als vanzelfsprekend aanwezig is.

Om deze doelstelling te realiseren zijn wij op zoek naar een gedreven projectmanager!

Wat ga je doen en waar ben je verantwoordelijk voor?

 • Samen met het begeleidingsteam bepaal je de uitvoering van het plan van aanpak;
 • Je coördineert en voert (operationele) werkzaamheden/acties uit ten behoeve van het project;
 • Je stemt af met vertegenwoordigers van zorgorganisaties en opleidingsinstituten;
 • Je meet resultaten van de voortgang van het project en stelt rapportages op;
 • Je bewaakt de planning en het budget en rapporteert regelmatig over de resultaten;
 • Je evalueert het proces en de resultaten;
 • Jij plant in samenspraak met organisaties en onderwijs bijeenkomsten voor medewerkers;
 • Je hebt nauwe afstemming met deelnemende organisaties over de rol van de professional bij de inbedding van technologie in de organisatie.

Positie

 • Je werkt in opdracht van de ouderenzorgorganisaties in de regio en stemt af met het begeleidingsteam, de programmamanager en de communicatieadviseur van het project Zorgmedewerker en technologie;
 • Je werkt nauw samen met de betrokkenen van de deelnemende organisaties, onderwijs en de collega’s van WZW;
 • WZW fungeert namens alle deelnemers als werkgever;
 • Juist deze multi-stakeholderomgeving en de vele betrokken partijen met wie je werkt, maakt dit een uitdagende functie.


Wat breng je mee?

 • Minimaal hbo opgeleid in projectmanagement;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in het coördineren en uitvoeren van projecten waarin multidisciplinaire, strategische afstemming en praktische uitvoering nodig is;
 • Relevante werkervaring met projectmanagement;
 • Je bent een echte aanpakker, oplossingsgericht, stressbestendig en flexibel;
 • Affiniteit met de ouderenzorg en sociale en technologische ontwikkelingen is een pre;
 • Jij bent adviesvaardig en kunt schakelen op operationeel, tactisch en strategisch niveau.

Wat bieden we?
Ten eerste een plek in een ambitieus en leuk team binnen WZW met kansen om jezelf te ontwikkelen! Het is een functie voor in het eerste jaar 24 uren per week. We bieden een jaarcontract, pensioenbijdrage, salariëring in schaal 55, waarbij we de CAO Ziekenhuizen volgen. Afhankelijk van subsidieverlengingen in 2021 is er mogelijkheid tot verlenging. We nodigen ook zzp’ers van harte uit om te reageren. Met zzp’ers worden apart tariefafspraken gemaakt.

WZW
WZW is als werkgeversvereniging van zorg- en welzijnsorganisaties in Gelderland de verbindende schakel tussen haar ruim 120 leden en een evenwichtige arbeidsmarkt. Vanuit ontwikkelingen en vragen uit de sector, behartigt zij onder meer de gemeenschappelijke belangen, biedt dienstverlening en fungeert met www.wzw.nl als netwerk- en kennisplatform. WZW is namens de ouderenzorgorganisaties werkgever voor dit project en heeft een faciliterende en verbindende rol.

Bij interesse in deze vacature
Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Willem Rutgers, senior programmamanager, via w.rutgers@wzw.nl of 06 83 44 45 82.

Procedure
Ben jij net zo enthousiast over de functie als wij dat zijn? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie voor 31 januari! Jouw sollicitatie ontvangen we graag via info@wzw.nl, t.a.v. Dick van Bodegraven (bestuurlijk kartrekker project zorgmedewerker en technologie) en Pascalle Neijenhuis (directeur-bestuurder WZW).

De sollicitatiegesprekken met vertegenwoordigers namens de organisaties en WZW vinden plaats op maandagochtend 17 februari, gevolgd door een arbeidsvoorwaardengesprek.

 

Wij hebben begrip voor acquisitie, maar kiezen ervoor via eigen kanalen te werven.