Geplaatst op 20 juni 2018 10:56

Zelfroosteren: de vraag is niet of, maar wanneer

Zelfroosteren biedt mogelijkheden bij de aanpak van de arbeidsmarkttekorten. Die stelling onderbouwde dr. Ben Jansen, oprichter en CEO van Déhora Consultancy Group, tijdens de inspiratiesessie van 18 juni. De inspiratiesessie Kwali’tijd’ en zelfroosteren werd georganiseerd in het kader van actielijn 1: goed werkgeverschap en anders werken. Ben Jansen nam de deelnemers mee in zijn visie. ‘Het is geen kwestie óf je zelfroosteren invoert, maar wannéér je dit doet.’

Volgens Jansen is zelfroosteren een methode om duurzame inzetbaarheid te faciliteren. Je behoudt meer medewerkers en je verlaagt het ziekteverzuim. En het heeft voordelen voor de werkgever, zoals het flexibeler kunnen inspelen op wisselend werkaanbod en het mogelijk maken van deeltijdwerken. Er is volgens hem wel een voorwaarde verbonden aan zelfroosteren. Namelijk dat er voor de medewerker wel ‘iets te kiezen valt.’